Az ergonómia fontossága az irodai bútordizájnban

 

forgoszek

forgoszek

Valaha is érezted, hogy kényelmetlenül érzed magad a munkaasztalodnál? És vajon gondoltál már arra, hogy ez nem csak az ülő helyzet hosszas kitartása miatt van, hanem talán az irodabútorok rossz ergonómiai tervezése miatt? Igen, jól hallottad. Az ergonómia rendkívül fontos szerepet játszik az irodai bútordizájnban.
Az ergonomikus bútorok használata csökkentheti vagy akár meg is szüntetheti a hosszabb ideig tartó ülés okozta fájdalmakat és kellemetlen érzéseket. Ezen felül javítja a dolgozók produktivitását és hatékonyságát is. A gyenge minőségű bútorok ugyanis hosszabb távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek, mint például derékfájás vagy carpal tunnel szindróma.
Nézzünk egy konkrét példát: ha egy olyan széket választasz az irodádba, ami nem biztosít megfelelő támogatást a hátadnak és a nyakadnak, könnyen előfordulhat, hogy túlzott terhelést kapnak ezek a testrészeid. Ennek eredménye lehet állandó fejfájás és hátfájás – hangzik ismerősen?
Ezekben az esetekben nagyon sokat segíthet egy jól megtervezett csendes szoba (silent room), amely lehetőséget ad némi pihenésre és regenerálódásra napközben. De még ennél is jobb megoldás lenne befektetni néhány igazán jó minőségű ergonomikus iroda bútorba.
Tehát ha legközelebb berendezed vagy átalakítod az irodateredet – vagy akár csak új asztalt szerzel be -, mindenképpen vedd figyelembe ezt a tényezőt! Az egész csapatod hálás lesz neked érte – beleértve saját tested is!

A bejegyzés kategóriája: iroda bútor
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!